Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Benjamin Tanovic och Armin Begovic kommer till Alvesta Motorklubb varje onsdagkväll för att umgås, arbeta tillsammans och lära av varandra – hör dem om betydelsen av upprustningen. Foto: SVT

Efter miljonbidraget – nu ska Alvesta motorklubb rustas upp

Uppdaterad
Publicerad

Alvesta motorklubb ser nu fram emot att rusta sin lokal och verkstad med nya verktyg och utrustning. I april blev det känt att klubben tilldelats ett bidrag på 5,2 miljoner från Arvsfonden.

– Det är lite huller om buller här just nu men jag tror det kommer bli fint här i framtiden, säger Armin Begovic.

Integrering, självförtroende och identitesskapande genom motorintresse (ISIM) heter projektet som ska fånga upp ungdomar på glid och minska psykisk ohälsa, förebygga droganvändning och stärka framtidstron.

”Kommer få mer struktur”

Bidraget på 5,2 miljoner från Arvsfonden kommer att användas för att bredda utbudet av aktiviteter samt för inköp av nya verktyg och maskiner.

– Vi kommer att få mer struktur på verksamheten så att ungdomarna lär sig ordning och reda här, som en vanligt arbetsplats, säger Gustavo Rocha Medina, eldsjälen bakom klubben och projektet.

Inkluderande och drogfritt ”kvällshäng”

Projektet har två delar där den första handlar om att ge ett inkluderande och drogfritt ”kvällshäng” och en andra om praktik- och rehabiliteringsverksamhet. Målgruppen är ungdomar mellan 15 och 25 år.

– Här kan jag utveckla mitt bilintresse, här finns det utrustning och plats. Gemenskapen är också  jätteviktigt, här träffar vi likasinnade och lär hela tiden av varandra, säger Benjamin Tanovic.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer