Alexander Mahmoud Foto: Stora journalistpriset

Alexander Mahmoud kan få Stora journalistpriset

Uppdaterad
Publicerad

Fotografen och skribenten Alexander Mahmoud från Grimslöv är nominerad till Stora journalistpriset i kategorin Årets röst.

Alexander Mahmoud började sin journalistiska bana som medarbetare på Smålandspostens Ung-redaktion. Han har därefter arbetat som frilansfotograf och jobbar idag på Dagens Nyheter.

2015 nominerades han till Stora journalistpriset i kategorin Årets berättare för sin bok ”Mellan rummen”.

Alvesta

”Öppnar dörrar och når hjärtan”

Nu nomineras Mahmoud återigen till Stora journalistpriset i kategorin Årets röst, för sitt reportage om Iryna som förlorade sitt ena ben under terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm.

”Med sina berättelser – i både text och bild – om kropp, klass och Sveriges glömda terroroffer, öppnar han dörrar och når hjärtan som annars förblivit stängda”, lyder juryns motivering.

Övriga nominerade i kategorin Årets röst är Malin Andersson, Kristoffer Fransson och Aida Pourshahidi från Lilla Aktuellt samt David Baas som är journalist på Expressen. Vinnarna tillkännages den 22 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alvesta

Mer i ämnet