Ännu en byggnad nedbrunnen utanför Markaryd – ingen skadad

Publicerad

En mindre byggnad i anslutning till ett hotell har brunnit ner i Språxhult utanför Markaryd. Branden bröt ut en mil från en annan brand i Strömsnäsbruk.

Räddningstjänsten larmades strax efter lunch under onsdagen. Brandmännen som redan var i närheten och släckte en annan brand fick snabbt omfördela bemanningen för att åka till Språxhult.

– Väl på plats hittade vi en helt nedbrunnen byggnad som var omöjlig att rädda, säger Anders Johansson, räddningschef i Markaryd.

Spred sig in i skogen

Branden i byggnaden var snabbt under kontroll, men elden hade även spridit sig in i skogen och där kommer släckningsarbetet pågå under hela natten.

– Det handlar om 4-5 hektar som brinner där, säger Anders Johansson.

Ingen person ska ha skadats i samband med branden. Enligt räddningstjänsten har bränderna i Strömsnäsbruk och Språxhult ingen koppling till varandra. De vet heller inte hur bränderna har startat, men polisen kommer utreda brandorsaken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.