Foto: SVT

Ännu en Hells Angels-sympatisör får skadestånd

Uppdaterad
Publicerad

En Hells Angels-sympatisör får 345.000 kronor i skadestånd av justitiekanslern, efter att ha friats.

Mannen får 205.000 kronor för lidande och 140.000 kronor för förlorad inkomst. Totalt får han 345.000 kronor i skadestånd av justitiekanslern (JK), efter att ha suttit häktad under drygt ett halvår misstänkt för bland annat grovt rån – och sedan friats.

JK konstaterar att ersättning med ett högre belopp än normalt bör utgå med hänsyn till att det handlar om misstankar om mycket allvarlig brottslighet.

Mc-bråk i Kalmar

En annan medlem i samma mc-klubb ansöker hos JK om drygt 100.000 kronor i förlorad arbetsförtjänst för tiden han satt häktad misstänkt för grov misshandel, grovt rån samt grov skadegörelse. Mannen friades också senare.

Båda två hör till de friade i det stora målet efter en attack mot klubben Svineri MC i Kalmar för tre år sedan. JK har tidigare betalat ut flera stora skadestånd i samma mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mc-bråk i Kalmar

Mer i ämnet