Foto: TT

Ännu ingen gripen för rån mot äldre par

Uppdaterad
Publicerad

För en vecka sedan utsattes ett äldre par i Växjö för rån i sin bostad mitt i natten, men ännu har polisen ingen misstänkt.

– Vi fortsätter med utredningen, men vi har inte frihetsberövad någon. Vi har ingen misstänkt i nuläget, säger Henrik Jonasson som är förundersökningsledare på polisen i Växjö.

Tvingade till sig bilnycklar 

Rånet inträffade vid tvåtiden på natten till den 14 juni. Två personer tog sig in i det äldre parets bostad i ett villaområde i nordost om Växjö. Genom våld tvingade de till sig parets bilnycklar. Paret chockades, men skadades inte allvarligt.

Prover på analys 

Polisen har gjorts en teknisk underökning på brottsplatsen och prover har skickats till NFC i Linköping som undersöker och analyserar bevisning. 

– Vi har inte fått några analyssvar ännu på eventuella spår. Jag hoppas att svaren kommer så snart som möjligt, säger Henrik Jonasson.  

Det har kommit in en del tips till polisen, men Henrik Jonasson är förtegna vad det handlar om.

– Jag vill inte uttala mig om vad det är för tips, men vi har förhört en del personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.