Från polisens förundersökning. Bilden visar skotthålet i fasaden i centrala Tingsryd

Anonymt tips ledde till mannen som misstänks ha skjutit mot barn i Tingsryd

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår rättegången mot den man som misstänkts för att ha skjutit mot två barn i centrala Tingsryd i början av september.

Det var i början av september som den nu åtalade 31-årige mannen ska ha skjutit mot två 14-åriga pojkar i närheten av Börjes varuhus i centrala Tingsryd. Mannen ska ha gått fram till de båda pojkarna och frågat varifrån de kom. När de svarat att de kom från Afghanistan ska mannen ha riktat en pistol mot dem och hotat att döda dem om de inte skötte sig.

Därefter ska han ha skjutit ett skott vid sidan av pojkarna som träffat väggen bakom dem. Efter skotten ska mannen ha följt efter pojkarna ner mot resecentrum för att sedan försvinna. Pojkarna ska också ha hört honom skjuta ytterligare ett skott.

Skottlossning mot barn i Tingsryd

Greps efter tips

Samma kväll som händelsen inträffade fick polisen ett anonymt tips som gjorde att de kunde gripa mannen i närheten. Den åtalade mannen nekar till brott och berättar att han druckit en hel del alkohol den dagen och därför inte minns vad som hänt.

De båda pojkarna har i förhör berättat att de varit väldigt rädda och oroliga för att mannen ska söka upp dem igen för att skada dem.

Bra bevisläge

Rättegången pågår till och med onsdag och mannen står åtalad misstänkt för grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Åklagaren Sofia Granat har tidigare beskrivit bevisläget som gott.

– Vi har bevisning bestående av patron och kulhål. Vi har också målsägandens uppgifter, vittnesmål från allmänheten och en övervakningsfilm där delar av händelsen syns.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning mot barn i Tingsryd

Mer i ämnet