Räppevallen måste rivas när nya sjukhuset i Växjö ska börja byggas. Nicholas Pettersson är ordförande i föreningen i Räppe. Foto: SVT

Anrik idrottsanläggning tvingas flytta för att ge plats åt nytt sjukhus i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Räppevallen måste rivas när nya sjukhuset i Växjö ska börja byggas. Ett nytt avtal och ny plats kan snart vara klart, säger föreningens ordförande.

Räppevallen i Växjö är Räppe gymnastik- och idrottsförenings egen ”arena”. En välskött idrottsplats där det har spelats mycket fotboll. Ett exempel är Räppe Cup som spelades i slutet av april och där 92 lag deltog. Föreningen har mer än 40 år av olika verksamheter att se tillbaka på.

Men eftersom Växjös nya sjukhus är tänkt att byggas på platsen får föreningen flytta på sig.

”Känns lite ledsamt”

– Man blir lite ledsen därför att vi trivs väldigt bra här på Räppevallen och att det är en anrik plats. Samtidigt är vi en del av samhället och vi är en ”breddförening” där vi erbjuder alla att spela fotboll då känns det konstigt om vi ska stå i vägen för en samhällsfunktion som ett sjukhus, vi förstår att vi behöver flytta, säger Nicholas Pettersson, föreningens ordförande..

En dialog har förts mellan föreningen och Växjö kommun och en lösning är snart i sikte då ett nytt avtal och ny plats kan vara klart. Men några närmare detaljer än så lämnar inte föreningens ordförande just nu.

Sjukhuset är planerat att börja byggas om ungefär två år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nya sjukhuset i Växjö

Mer i ämnet