3000 fler söker sig till LNU inför kommande termin. Foto: SVT/Danijel Ivic

Antalet sökande till Linnéuniversitetet ökar – men inte lika mycket som i resten av landet

Uppdaterad
Publicerad

När ansökningarna till universitet och högskolor stängde under natten till tisdagen hade drygt 3000 fler sökt sig till Linnéuniversitetet jämfört med i fjol.

Totalt ökar antalet sökande till LNU med 5,4 procent. Det är dock mindre än för riket som helhet, där antalet sökande ökade med drygt åtta procent jämfört med förra året.

En utveckling som inte förvånar Universitets- och högskolerådet.

– Att intresset för högskolestudier ökar är inte oväntat, säger Andreas Sandberg, tillförordnad avdelningschef vid UHR i ett uttalande på myndighetens hemsida.

Under morgondagen presenterar UHR en skrift om efterfrågan på högskoleutbildning. I den konstaterar myndigheten att den försämrade arbetsmarknaden och omställningsstudiestödet kommer att bidra till att fler väljer högre utbildning under det närmaste året.

Förra året sökte sig 56 929 personer till LNU. I år är den siffran 60 027.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
LNU fortsätter med hemtentor trots ökad risk för fusk, hör prorektor Niklas Ammert berätta varför. Foto: Arta Tahiri/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.