Antikrundans expert Erik Ingare Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Antikrundan kommer till Huseby bruk

Publicerad

Den populära produktionen kommer till Småland i augusti.

Antikrundan har varit ett återkommande program i SVT sedan starten 1989. Programmet är populärt och drar alltid mycket folk till inspelningarna. I sommar kommer alltså programledaren Anne Lundberg och alla experterna till Huseby bruk.

– Vi ser verkligen fram emot att spela in Antikrundan på Huseby bruk, säger Pernilla Månsson Colt, producent för programmet sedan 2008. Den historiska miljön är väldigt vacker och vi hoppas att det kommer besökare från hela Småland.

Bra för besöksnäringen

På Huseby bruk är man också glada över att antikrundan kommer. Även Alvestas politiker säger att besöket är mycket positivt.

– Det är mycket positivt för vår kommun, men också regionen i stort. Det är ett väldigt populärt program och förhoppningsvis kan detta ge en extra skjuts åt Smålands besöksnäring, säger Per Ribacke, kommunalråd Alvesta kommun.

Programmet kommer att spelas in den 26 augusti. Det börjar sändas i januari 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.