Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
13-årige Brady Landley USA firar efter speedwayseger i Målilla. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

VM-speedway i Målilla för de yngsta lockade förare från hela världen

Uppdaterad
Publicerad

Unga förare mellan 11-13 år körde i samband med GP sin egen VM tävling som lockade många besökare till Målilla. En tävling som innehöll allt som stortävlingar gör.

Det blev en fartfylld tillställning med mycket känslor för de unga förarna som vi förväntansfulla. Vi träffade en av de svenska deltagarna, 12-årige Eddie Ljung, som till vardags tävlar för Västervik Speedway.

– Den här tävlingen betyder mycket för mig. Jag har kört bra så här långt men känner att jag kan göra det bättre, säger Eddie Ljung.

Dålig dag

De unga förarna från Australien, England, Danmark, USA, Ukraina, Lettland och Sverige kom till Målilla med stora förväntningar. Men Eddie Ljung lyckades inte nå upp till sitt mål om att hamna bland de tio bästa.

– Jag körde bra i början av tävlingen men sen gick det riktigt dåligt. Alla har dåliga dagar och detta var min dåliga dag, säger Eddie Ljung.

Hård träning

Vann tävlingen gjorde den 13-årige Brad Landley från USA.

– Det känns fantastiskt. Jag har jobbat hårt och jag har bra tränare, säger Brad Landley.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.