Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Skolnämndens ordförande Anton Sejnehed (S) hoppas att satsningen på körkort för Oskarhamns elever ska leda till att fler elever får jobb efter gymnasiet. Foto: TT

Politiker om körkortserbjudandet: ”Lättare att få jobb”

Publicerad

Gymnasieungdomar i Oskarshamn ska kunna söka ett stipendium som skall användas för att ta körkort. Beslutet har klubbats i fullmäktige och kommunens förhoppning är att gör flera elever anställningsbara efter gymnasiet.

Projektet är på tre år och ska erbjudas alla elever som går på Oscarsgymnasiet, projektet har en budget på totalt 10,8 miljoner kronor. Anton Sejnehed (S) är ordförande i bildningsnämnden.

– Vi gör det här för att vi tycker att man ska vara anställningsbar och lättare få ett arbete, om man har körkort.

Stipendiet som eleven kan söka är tänkt att innehålla ett antal lektioner och teori och ska ske utanför ordinarie lektionstid. Och för att få söka stipendiet så måste eleven kunna uppfylla vissa krav som skolan ställer.

– Det handlar om god närvaro och godkända betyg men exakt kriterium kommer bildningsnämnden att besluta om under februari, säger Anton Sejnehed (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer