Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Gratis körkort för elever i Oskarshamn: ”Hjälper väldigt många” Visa alla (2)
Visa alla (2)

Gratis körkort för elever i Oskarshamn: ”Hjälper väldigt många”

Publicerad

Från höstterminen erbjuder Oscarsgymnasiet i Oskarshamn gratis körkortsundervisning för alla de ungdomar som går på skolan. Men för att få ta körkort genom skolans försorg så krävs det att man sköter skolarbetet – annars blir det inget körkort.

Eleverna på Oscargymnasiet i Oskarshamn kommer kunna söka ett stipendium som är en biljett till att få sitt körkort gratis. Hanna Martin, Alfred Turberg och Linnéa Sandstedt är några av skolans elever som ser fram emot att ta sitt körkort utan att behöva betala det själv.

I klippet ovan berättar eleverna vad körkortet betyder för dem.

– Det är en stor fördel för dem som kanske inte har råd eller har en familj som inte vill betala för det, säger Linnéa Sandstedt, som läser ekonomi första året vid Oscarsgymnasiet.

Kommer att finnas motkrav på eleverna

Projektet med stipendier till körkort är på tre år och ska erbjudas alla elever som går på Oscarsgymnasiet, kommunens kommunala gymnaiseskola. Det har en budget på totalt 10,8 miljoner kronor.

Som motprestation från eleverna kommer det att finnas krav kring närvaro och hög andel godkända betyg. Exakt hur kraven kommer att se bestäms under februari månad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer