Göran Grönhammar diger samling navkapslar vid den kurva där ett 30-tal bilar genom åren har kört av vägen. Foto: Kaisa Andersson/SVT

Äntligen ska Göran få ett räcke i olyckskurvan

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Trafikverket bestämt sig för att sätta upp ett 26 meter långt räcke vid den olycksdrabbade vägen utanför Göran Grönhammars hus i Misterhult.

Minst 30 bilar har genom åren dundrat in på Göran Grönhammars tomt utanför Misterhult, efter att ha åkt av i en skarp kurva. Redan för flera år sedan var en tjänsteman från Trafikverket på plats hemma hos Göran för att titta på hur kurvan skulle hanteras.

– Och då var vi i stort sett överens om att ett räcke var lösningen. Men efter ett halvår när jag ringde med honom sa att han inte hade fått pengar till ett räcke av sin chef, berättar Göran för SVT Nyheter Småland.

Asfalt gjorde vägen ännu halare

I stället blev vägen asfalterad. Men då blev det enligt Göran bara ännu halare.

– Det var ett ännu bättre underlag för en isgata, säger han.

Men så plötsligt, efter att Trafikverket varit på platsen under onsdagen, löste sig frågan.

– Nu ska det sättas upp ett räcke om ska skydda mig och min bod i fall bilarna hamnar fel, säger Göran Grönhammar.

Exakt när räcket kommer att sättas upp är oklart. Göran tror att det kan bli verklighet först efter vintern.

”Känner mig lugn”

– Jag är nöjd nu att jag får det där räcket för då känner jag mig lugn nu när jag är i boden och jobbar och när jag går till och från boden.

Göran berättar att han frågade Trafikverket om mediebevakningen påverkat dem i sin bedömning.

– Det kunde man inte tillstå. Men de kanske har en seismograf på Trafikverket inne i Kalmar så att de känner av när det går bilar av vägen här uppe, säger Göran med ett skratt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer