När öppettiderna på återvinningscentralen i Rottne utökas ska besökarna kameraövervakas. Foto: SVT

Besökare ska kameraövervakas när återvinningen i Rottne utökar öppettider

Uppdaterad
Publicerad

Från och med nästa år ska återvinningscentralen i Rottne i Växjö kommun vara tillgänglig sju dagar i veckan. Men med de utökade öppettiderna kommer också vissa säkerhetsåtgärder. Besökare måste ha genomgått en digital kurs, och kommer att kameraövervakas.

Rottne återvinningscentral har idag öppet med bemanning tre dagar i veckan. Från och med nästa år kommer man hålla öppet veckans alla dagar, men utan bemanning de extra dagarna.

Förändringen kommer dock med en del brasklappar. Alla som vill lämna sopor de obemannade dagarna måste först gå en webbkurs om om källsortering, säkerhet och teknik. Dessutom kommer besökarna att kameraövervakas.

SSAM uppger att kameraövervakningen är nödvändig för att kunna kontrollera när containrar ska tömmas, samt att rätt avfall hamnar på rätt ställe. Tillstånd för kameraövervakningen är sökt och beviljat hos Integritetsskyddsmyndigheten (IMY).

Byggnationen i Rottne påbörjas vecka 40, och kostnaden beräknas till cirka två miljoner kronor. Driften kommer ska inte påverkas under ombyggnationen enligt SSAM.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer