Eva Hansson Törngren är en av initiativtagarna till projektet. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Automatisk butik öppnar i Södra Möckleby

Uppdaterad
Publicerad

En volontärdriven halvautomatisk matbutik öppnades under lördagen i Södra Möckleby. När den gamla butiken stängdes dröjde det inte länge förrän en alternativ lösning hittades.

– Bygden blev ju förtvivlad i december förra året när vi fick höra att butiken skulle läggas ner. I april i år registrerade vi det här kooperativa aktiebolaget, och nu öppnar vi, säger Eva Hansson Törngren, som är en av projektledarna.

Butiken kommer att vara bemannad vissa tider, men den kommer att vara väldigt beroende av att frivilliga kan plocka upp varor på hyllorna. Dessutom kommer det inte att finnas någon kassörska, utan varje kund får betala själv med självscanning.

– Jag sitter här och river prisetiketter. Jag kommer att hjälpa till några dagar i veckan med att plocka upp varor och lite annat, säger Elisabeth Wallen som är en av volontärerna.

Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.