Amanda Fredriksson gjorde Kalmars ledningsmål på straff. Foto: SVT

SVT följde matcherna på plats

SVT Nyheter Småland var på plats både i Kalmar och i Växjö på söndagen för att bevaka sista omgången i fotbollens Elitettan. Växjö DFF är redan klart för allsvenskan nästa år och får nu sällskap av IFK Kalmar.

IFK Kalmar – Assi IF 6-3 SLUTRESULTAT

Kalmar leder med 6-3. Amanda Fredriksson gjorde Kalmars första mål på straff. Hon gjorde även Kalmars andra mål. Erin Gunther gjorde Kalmars tredje mål och Valeri Obita gjorde fjärde målet. Elsa Karlsson gjorde Kalmars femte mål. Amanda Fredriksson gjorde det sjätte målet för Kalmar.

Småländsk jakt på allsvenskan

Elin Nilsson gjorde Assis första mål på hörna. Assis tredje mål gjordes på straff.

Publikrekord på Gröndals IP med 2 097 personer.

IFK Kalmar får nu spela allsvensk fotboll nästa år.

Växjö DFF – IK Uppsala 5-3 SLUTRESULTAT

Elin Åkerman gjorde mål för Uppsala i sjunde matchminuten.

Växjö DFF byter ut skadade Jonna Ståhl i 10:e spelminuten – in kommer Nellie Karlsson.

I 16:e matchminuten gjorde Uppsala sitt andra mål. Elin Åkerman även denna gång.

Tredje målet gjordes i 32:a matchminuten av Ariam-Berhane Gebreyohannes.

Växjö reducerade alldeles i slutet av första halvlek då Sofia Johansson gjorde mål.

I 48:e matchminuten gjorde Växjö:s Anna Anvegård Växjös andra mål. Och i 51:a minuten kvitterade Ritah Kivumbi.

Nellie Karlsson gjorde Växjös både fjärde och femte mål.