Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Bankanställd misstänks ha förskingrat flera miljoner från kunder

Uppdaterad
Publicerad

En anställd på en bank i Mönsterås kommun misstänks för att ha förskingrat flera miljoner kronor från kunders konton. Misstankarna väcktes efter en intern utredning och även polisen har nu inlett en utredning.

– Banken tar det som inträffat på mycket stort allvar och beklagar att detta drabbat ett antal av våra kunder. Vi fortsätter vår interna utredning och bistår polisen i deras utredning om grov förskingring, säger bankens vd, i ett pressmeddelande.

Det var den 30 september händelserna uppdagades och den anställde är sedan dess avstängd från sin tjänst. Enligt banken finns det otillåtna transaktioner även bakåt i tid. Ett 40-tal kunder misstänks ha drabbats och sammanlagt rör det sig om belopp på flera miljoner.

Ska ta kontakt med drabbade kunder

En revisionsfirma hjälper nu banken i bankens egen utredningen, som beskrivs som komplicerad.

– Drabbade kunder kommer under dagen (torsdag red. anm.) att kontaktas av banken för att påbörja processen med återbetalningar, säger vd, i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mönsterås

Mer i ämnet