Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Besked om avancemang till Hockeyallsvenskan för Kalmar HC dröjer

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar HC går som på nålar och väntar otåligt på beskedet om huruvida de får flytta upp och spela i hockeyallsvenskan nästa år.

– Det är väntans tider, jag får många samtal kring när beskedet kommer. Vi kan bara förbereda oss och sitter långa kvällar och tittar både på organisation och budget, säger Camilla Freedeke, ordförande.

Det har gått två veckor sedan Kristianstad IK åkte ur Hockeyallsvenskan på grund av dålig ekonomi. Klubben har överklagat beslutet till Svenska Ishockeyförbundets appellationsnämnd och om överklagan avslås kommer Kalmar HC få frågan om spela i hockeyallsvenskan nästa säsong.

Har organisation och budget på plats

– Vi hoppas på ett besked så snart som möjligt. Vi har ekonomin och organisationen på plats men behöver få ett besked för att kunna komma vidare med hur det sportsliga ska se ut.

Beslut kan dröja fyra veckor

Doris Högne Rydheim som är ordförande i Svenska Ishockeyförbundets appelationsnämnd säger att de precis påbörjat hanteringen av överklagan och att de meddelar beslut så snart de kan.

– Såna här fall är väldigt sällsynta, det är tre år sen senast. Man kan inte säga hur lång tid det ”brukar” ta.

Appellationsnämnden har max fyra veckor på sig att gå igenom överklagan och ta ett beslut. Doris tror inte de är färdiga de närmsta dagarna.

– Vi håller på och läser alla handlingar nu och jag hoppas båda sidor förstår att vi kommer göra det här ordentligt.

Om appellationsnämnden godkänner Kristianstads överklagan får Kalmar fortsätta i hockeyettan även nästa säsong.

– Då går vi tillbaka till vår ursprungsplan. Att spela i hockeyettan är något vi är vana vid så då fortsätter vi med det och siktar vi på att avancera nästa säsong istället, säger Camilla Freedeke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.