Foto: SVT

Besöksförbud på sjukhusen i Kalmar län efter coronafallen

Uppdaterad
Publicerad

Region Kalmar län inför besöksförbud vid länets tre sjukhus från och med fredagen på grund av det nya coronaviruset.

Besöksförbudet på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik gäller från och med fredag klockan fyra på eftermiddagen.

Bakgrunden till beslutet är Folkhälsomyndighetens bedömning av risken för allmän smittspridning av coronavirus som mycket hög i Sverige, skriver Region Kalmar i ett pressmeddelande.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

– Att tillfälligt stoppa besök kan begränsa en eventuell smittspridning och skydda dem som är särskilt infektionskänsliga och utsatta, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist.

Region Kalmar län rekommenderar också länets kommuner att införa besöksrestriktioner på äldreboenden ”och andra motsvarande verksamheter”.

Sjukhusen är fortfarande öppna för andra ärenden än besök hos inneliggande patienter. Om det finns särskilda skäl kan tillstånd också ges för att besöka en patient, skriver regionen i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet