Fängelset i Kalmar stoppar alla besök fram till den 6 februari. Foto: TT

Besöksstopp på anstalter och häkten i Kalmar och Kronoberg

Uppdaterad
Publicerad

Coronasmittan har just nu starkt fäste på flera av kriminalvårdens anstalter och häkten i landet. Nu har man beslutat att införa besöksstopp, bland annat i Kronoberg och Kalmar län.

I ett pressmeddelande skriver myndigheten att ett stort antal intagna och personal insjuknat. För att kunna ”upprätthålla ordning och säkerhet” har flera av Kriminalvårdens regioner sett sig tvingade att stoppa möjligheten till besök.

Region Öst, som omfattar Östergötlands, Jönköpings, Kalmars, Gotlands och Kronobergs län, har infört besöksstopp från den 24 januari till och med den 6 februari.

SE OCKSÅ: Så kommer Kalmars nya fängelse se ut – följ med in

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Albert Gegaj som är kriminalvårdsinspektör på fängelset i Kalmar och Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren ser båda fram emot att det nya fängelset ska byggas och stå klart 2027. Foto: Kaisa Lappalainen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer