• Viktigt meddelande:

    Idag kl 15.00 testas Signalen Viktigt meddelande via de utomhusaggregat (tyfoner) som finns i de flesta städer och tätorter. Signalen består av 7 sekunder långa ljudstötar med 14 sekunders tystnad emellan under två minuter. Idag testas signalen - om du i andra fall hör den ska du gå inomhus, lyssna på radion och stänga dörrar, fönster och ventilation. Idag följs meddelandet av signalen Faran över, en enda lång ljudsignal på 30 sekunder.

Diskutera välfärden i SVT:s chatt. Foto: TT/SVT

Chatt • ”Sämre och sämre” • ”Fungerar så länge jag inte blir sjuk” • ”Bemanningen minimal”

Uppdaterad
Publicerad

Ljungby vill spara 2,5 miljoner på förskolepersonalen. Den är en av flera kommuner som vill dra ner på välfärden som till exempel skola och barnomsorg. Nedan kan du läsa chatten vi hade om ämnet.

Var tredje kommun drar ner på budgeten inom välfärden i år jämfört med förra året och var femte kommun befarar försämringar. Det visar SVT:s kartläggning. 204 av landets 290 kommuner har svarat på den enkät som skickats ut.

I exempelvis Ljungby måste barn- och utbildningsförvaltningen spara över sju miljoner kronor i år, vilket du kan läsa om här.

SVT rapporterade · Hur fungerar välfärden i din kommun?

Laddar in inlägg...

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT kartlägger kommunernas ekonomi

Mer i ämnet