Foto: TT

Bevattningsförbud införs i Vimmerby kommun

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare har Högsby, Mörbylånga, Borgholm och Hultsfreds kommun tagit beslut om att införa bevattningsförbud. Nu gör Vimmerby kommun det samma. Förbudet gäller från och med den 15 maj.

Bevattningsförbudet i Högsby och Hultsfreds kommun gäller från den 1 maj. Även på Öland i Mörbylånga och Borgholms kommun gäller förbudet från den 1 maj.

I och med förbudet i Vimmerby kommun är det den femte kommunen som hittills i år infört detta i Kalmar län.

Vimmerby kommun skriver på sin hemsida att orsaken är att det kommit mindre nederbörd än normalt och att grundvattennivåerna är för låga där dricksvattnet i kommunen tas.

Det innebär att invånarna från den 15 maj inte får använda vattenslang eller vattenspridare. De får heller inte fylla poolen med dricksvatten och det gäller även uppblåsbara pooler och badtunnor.

Om bilen behövs tvättas hänvisas man till automattvättar och de boende får heller inte rengöra hus eller altaner med vattnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.