Sebastian Sjöö äger huset som bilen körde rakt igenom. Foto: Jan-Eric Lundberg/SVT

Bil kraschade rakt igenom hus – föraren allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En bil kraschade rakt igenom ett hus i Växjö på söndagseftermiddagen. Ingen ska ha befunnit sig i huset vid olyckstillfället. Bilföraren skadades allvarligt och fördes till sjukhus.

Det var strax innan klockan 13 på söndagseftermiddagen som olyckan inträffade på Norremark i Växjö. En personbil hade kraschat rakt in genom väggen i en byggnad och kört ut på andra sidan.

– Det är inget bostadshus utan ett hus som tillhör en större fastighet. Ingen person fanns i lokalen när bilen körde igenom den, säger Nellie Kim-Millbourn, räddningschef i beredskap.

Ambulans, räddningstjänst och polis var snabbt på platsen. Föraren satt fast i bilen och räddningstjänsten fick klippa upp bilen för att få ut föraren, en man i 20-årsåldern, som fördes till sjukhus med ambulans. Enligt uppgifter från sjukhuset var hans skador allvarliga men inte livshotande.

”Helt obegripligt”

Sebastian Sjöö är fastighetsägare och fick en bild skickad på hur huset såg ut till sin mobil.

– Det är helt obegripligt hur det kan hända. Jag ringde hyresgästen som sa att 20 minuter innan olyckan satt det en människa i den fåtöljen, berättar Sebastian Sjöö. Hör mer av Sebastians reaktion och se förödelsen i klippet ovan.

Det är än så länge oklart varför bilen körde genom huset. Enligt polisen har man upprättat en anmälan om grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.