Foto: Patric Söderström/TT

Polis använde spikmatta för att få stopp på biljakt

Uppdaterad
Publicerad

En biljakt utanför Lessebo slutade med att polisen under natten fick använda sig av en spikmatta för att få stopp på föraren. Mannen som körde bilen valde att gasa ifrån polisen istället för att stanna och en biljakt i hög hastighet inleddes på väg 25 utanför Lessebo.

Polisen fattade misstankar om att föraren var påverkad när de upplevde mannens körning som vinglig.

När polisen då skulle stanna föraren i Lessebo valde denne att trycka på gaspedalen istället för bromsen. Färden gick i hög hastighet ut på väg 25.

Växjö

– Han körde enligt patrullen mycket fort och vingligt, säger Sofie Särbring jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

La ut spikmatta

Polisen fick kalla på ytterligare en patrull som tvingades att lägga ut en spikmatta längs väg 25 utanför Lessebo. När föraren körde över denna tog färden slut. En något ovanlig åtgärd för polisen i Kronobergs län.

– Det händer väl inte så jätteofta här i detta området. Mannen saknade körkort och misstänkt för grov olovlig körning, rattfylleri, vårdslöshet i trafik och för att inte ha stannat på polisernas tecken, säger Sofie Särbring.

Enligt polisen har ingen skadats i samband med biljakten och mannen, som är i 40- årsåldern,  ska nu nyktra till innan han ska höras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet