Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du följa med ut på stan i Mönsterås och känna av stämningnen under festivalen. Foto: SVT/Clary Kroon

Bluesfestivalen i Mönsterås firar 30 år

Uppdaterad
Publicerad

I helgen gick den 30:e upplagan av festivalen Blues & Roots av stapeln i Mönsterås och som vanligt blev det en folkfest på gator och torg.

– Det är som Mönsterås kommunalråd Anders Johansson sa vid invigningen. Det är Mönstårs nationaldag, säger Jan Aldorsson, artistansvarig på festivalen.

Under 30-årsjubileumet har det satsats lite extra och totalt har 45 akter spelat under dagarna. 

– Det är bara att gå ut och titta på Storgatan och Kyrkparken där det är fullt av folk som har det trevligt. Vi har sju scener, så det är musik i varje gathörn. Vi har satsat 10 procent extra på artistbudgeten. Det här ska verkligen bli en festival att minnas, säger Jan Aldorsson.

Världsstjärnor på plats

En av världstjäronorna i genren som spelat på festivalen är Bob Corritore, som nyligen blev nominerad till bästa munspel på Blues Music Awards i sitt hemland USA. 

I klippet ovan får du följa med och känna stämningen på stan i Mönsterås under festivalen. Och här nedan demonstrerar Bob Corritore hur hans olika munspel låter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet visar Bob Corritore hans munspel kan ge flera olika sound. Foto: SVT/Clary Kroon

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.