Erik Sundeblad: ”Det är mycket bråk, man går inte gärna ut på kvällarna. Jag gick ut en gång på kvällen för ett år sedan – det gör jag inte om.” Foto: Emilie Olsson

Boende på Araby: ”Man går inte gärna ut på kvällarna”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll kommer det att hållas ett direktmöte i stadsdelen Araby i Växjö, och flera vi har pratat med tycker att det är oroligt i området.

– Det är mycket bråk, man går inte gärna ut på kvällarna. Jag gick ut en gång på kvällen för ett år sedan. Det gör jag inte om, säger Erik Sundeblad.

– Situationen i Araby är att det måste bli en förbättring, ett bättre klimat i hela området. Vi har nattvandring och vi jobbar med att föreningar ska börja samarbeta med varandra och även boende i området, säger Tomas Andersson.

Oroligheter på Araby

”Markant ökning av poliser”

Syftet med mötet är enligt kommunchef Monica Skagne att både informera om vad kommunen gör i stadsdelen och att ha en diskussion med de boende.

Polisen kommer också under mötet att prata om den stora polissatsningen som ska komma igång vid månadsskiftet februari-mars.

– Det kommer bli en markant ökning av poliser i området och vi kommer satsa mer på vår underrättelseverksamhet, säger Tomas Hermander på polisen i Kronoberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oroligheter på Araby

Mer i ämnet