Del av inbjudan från Växjö kommun, samt kommunchef Monica Skagne. Foto: Växjö kommun

Efter oroligheterna – kommunen håller möte på Araby

Uppdaterad
Publicerad

Växjö kommun bjuder in till direktmöte i stadsdelen.

Sista helgen i december var det oroligt i stadsdelen Araby i Växjö, med bland annat fyrverkerier som sköts mot polisen. Efter att privatpersoner kommit till kommunhuset för att visa sitt missnöje har kommunen beslutet att hålla ett så kallat direktmöte i Araby den 25 januari.

Direktmöten, alltså möten där allmänheten bjuds in för att träffa politiker och tjänstemän, hålls några gånger om året runt om i kommunen, enligt Therese Ekdahl, pressansvarig på Växjö kommun. Just detta möte är dock extrainsatt.

Oroligheter på Araby

– Idén kom upp när Arabyborna kom till oss efter det med fyrverkerierna, säger Therese Ekdahl.

Flera syften

Enligt kommunchef Monica Skagne är syftet med mötet både att informera om vad kommunen gör i stadsdelen och att ha en diskussion med de boende.

– Vi vill få till en diskussion kring vad vi ser som kan göras av alla inblandade, Växjö kommun, de boende, polisen, säger hon till SVT Nyheter Småland.

Polissatsning på gång

Just polisen kommer också att medverka på mötet och berätta om den satsning med mer polisresurser i Araby som kommer att dra igång i februari. Även Arabybon Tomas Andersson som ligger bakom nattvandringar i stadsdelen kommer att vara på plats.

Vilken uppslutning hoppas ni på?

– Vi hoppas att det är väldigt många som kommer, säger Monica Skagne, och att vi kommer fram till hur vi tillsammans kan göra saker och ting bättre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oroligheter på Araby

Mer i ämnet