Samuel, Daniel och Hilda är några av de Vimmerby-ungdomar som hoppas få jobb inom kommunens bokläsarprojekt i sommar. Foto: Farhad Khalili/SVT

De hoppas på läsande sommarjobb

Publicerad

Flera ungdomar blev av med sommarjobbet när det stod klart att Astrid Lindgrens Värld inte kommer ha öppet som planerat i sommar.

– Det är såklart tråkigt, för jag hade ju räknat med att de skulle ha öppet och att jag skulle få jobba juli ut. Men så blev det ju inte. Men jag ska läsa böcker istället. Det ska bli jättekul, säger Tea Vigren.

Hoppas få jobbet

Daniel Helge, Tea Vigren och flera av deras jämnåriga kollegor som skulle ha sommarjobbat i parken hoppas nu istället på att få kommunens nyinstiftade bokläsningsjobb.

– Tre böcker ska vi läsa, för barn i olika åldrar. En för de som är lite mindre, en för de lite större och sen en för de som är ännu större, säger Daniel Helge.

Läsa och recensera

Vimmerby kommun söker 45 ungdomar till att jobba som bokläsare under tre veckor i sommar. Arbetsuppgiften består av att läsa tre böcker för olika målgrupper och därefter skriva en recension. Ansökningstiden går ut 3 juli.

– Det är ju alltid bra att läsa böcker, det hade underlättat att ha något att göra under sommaren i alla fall, säger Hilda Hultqvist, som skulle ha jobbat på Astrid Lindgrens värld i sommar.

I klippet ovan hör du fler ungdomar om det nya bokläsarjobbet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.