Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En kvinna skadades under natten till onsdag i en brand i ett flerfamiljshus i Ankarsrum. Foto: Hedvig Nittve/SVT

Brand i bostadshus i Ankarsrum – boende fick evakueras

Uppdaterad
Publicerad

En 20-årig kvinna fick föras till sjukhus efter en brand i ett flerfamiljshus i centrala Ankarsrum under natten till onsdag.

Enligt räddningstjänsten startade branden i ett av källarförråden och gjorde att samtliga tre trapphus och lägenheter blev rökfyllda. De boende fick evakueras från fönster och balkonger. En 20-årig kvinna fick föras till sjukhus med svåra skador. Under morgonen kom uppgifter från regionen att hon är inlagd på en vårdavdelning på sjukhuset i Västervik.

En boende i huset berättar för SVT hur de väcktes av knackningar på lägenhetsdörren.

Västervik

– Det var en granne som försökte väcka oss. Det var rökfyllt i trapphuset så vi fick ta med oss barnen och vänta på balkongen tills brandkåren kunde plocka ner oss.

– Det känns frukansvärt, vad ska vi göra nu?

Misstänkt mordbrand

Räddningsstyrkor från Ankarsrum, Hjorted, Västervik och Vimmerby jobbade under natten med branden, vid 8-tiden på onsdagsmorgonen var insatsen avslutad.

Polisen misstänker att branden är anlagd och rubricerar händelsen som grov mordbrand. En teknisk undersökning kommer genomföras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västervik

Mer i ämnet