Ingen person kom till skada i samband med branden. Foto: Carl Carlert

Industribyggnad började brinna i Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

Det började brinna i en industribyggnad på Fräsaregatan i Ljungby under torsdagskvällen. Het metall från en smältugn utlöste branden, som var fullt utvecklad när räddningstjänsten kom till platsen.

Larmet kom in klockan 18.01 på torsdagskvällen.

– Vad jag förstått är branden begränsad till några gjutugnar som brinner. Ingen person ska vara skadad, när vi kommer till platsen har företaget själv ansvarat för att ta ut sin personal ur byggnaden, säger Fredrik Bratt, pressinformatör på polisen Region Syd.

Räddningstjänsten kunde släcka branden utan några större problem.

– Vi har avslutat och lämnat platsen. Det var metall som blivit överhettad på något sätt och antände en vägg och lite annat brännbart material omkring. Det var väldigt varmt i lokalen när vi kom dit. Vi koncentrerade oss på att kyla runt metallen eftersom det är förenat med stora risker att släcka med vatten på själva metallen, säger Markus Hedin som är styrkeledare på räddningstjänsten i Ljungby.

Enligt räddningstjänsten kan det ta flera timmar innan metallen kylts ner tillräckligt för att tas om hand om.

– Vi vädrade ur innan vi lämnade platsen. Nu övervakar industripersonalen metallen på egen hand, säger Markus Hedin.

Polisen har ingen misstanke om brott i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.