Elisabeth Angelin på resebyån Go travel berättar att en del av skidresenärerna som är på hemväg från norra Italien är rädda för att stiga av vid ordinarie hållplatser och därför har bussbolaget ändrat hållplatserna. Foto: SVT

Bussbolag med hemvändande skidresenärer ändrar hållplatser

Uppdaterad
Publicerad

– Flera resenärer är rädda och upplever obehag och vill inte stiga av vid ordinarie hållplatser, säger Elisabeth Angelin på Go travel, det öländska resebolag som nu i förtid är på väg hem från en skidresa i norra Italien.

Under fredagen ändrade UD sina rekommendationer om resor i norra Italien. För den öländska resebyrån Go travel innebar det att en buss med skidresenärer på plats i norra Italien fick sin resa avbruten en dag i förväg.

Men när de resenärerna kommer hem vill inte Elisabeth Angelin på Go travel berätta.

Rädda resenärer

– Vi har i samråd med några andra bussbolag i Sverige bestämt oss för att inte tala om vid vilka hållplatser vi släpper av resenärerna, eller vid vilken tidpunkt. Anledningen till det är att flera av våra resenärer är rädda, och vi är rädda om dem, säger Elisabeth Angelin.

– Därför har vi ändrat hållplatserna och bestämt oss för att inte tala om plats eller tid i förväg. Så i samråd med resenärerna har vi tagit fram alternativa hållplatser för de 32 personerna ombord på bussen, säger hon.

”Otäckt och hotfullt”

Beslutet bottnar enligt Elisabeth Angelin dels på att ett annat bussbolag blivit kontaktat av människor som av rädsla för coronavirus ställt krav på att få veta exakt ankomsttid och ankomstplats för bussen med resenärer från norra Italien.

– Jag känner mig alldeles skakig och tycker att den här situationen är väldigt otäck och hotfull och efter att vi förra veckan åkte iväg till norra Italien med en buss har vi fått se det sämsta man kan se av människor i sociala medier, säger hon.

Resnärerna från Go travel kommer från Skåne, Blekinge och Kalmar län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.