Skolbussen kommer inte att stanna för att plocka upp elever trots att den kör förbi. Foto: TT

Elev hölls fast och hindrades att följa med till simhallen

Publicerad

En busschaufför i Växjö såg hur personal höll fast en pojke och på så sätt hindrade honom från att gå på bussen till simhallen. Chauffören upplevde situationen som mycket obehaglig och har anmält den till Skolinspektionen.

Det är Smålandsposten som skriver om den anmälan som chauffören gjort. I den står det bland annat så här om pojkens reaktion:

”Han studsar av vrede, gråter och skriker. Hela hans kropp är i uppror”

Skolpersonal höll enligt chauffören fast pojken och uppmanade chauffören att köra i väg utan honom, vilket hon först vägrade. Enligt skolans svar på anmälan var orsaken till fasthållningen att pojken varit inblandad i en konflikt där något vasst föremål, någon typ av pinne, varit inblandad.

Men chauffören menar att det var fel att låta pojken stå och vänta med sina klasskamrater om skolan redan hade fattat beslut om att han inte fick följa med.

– Jag blev väldigt upprörd, säger chauffören till Smålandsposten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.