Foto: Martin Mittbrodt

Butiksägare: ”Orolig för att varor ska skadas”

Uppdaterad
Publicerad

Martin Mittbrodt har sin inredningsbutik vägg i vägg med Wilmas. I förberedande syfte har han tömt hyllorna närmast den brinnande restaurangsbyggnaden.

Vid 10-tiden på söndagsförmiddagen kom han cyklande till butiken på Slottsgatan 22 och såg röken stiga upp mot himlen.

– Jag hyr ut gården till en kvinna som driver en Creperie och jag tänkte vad hon bränner på!

När han insåg att det brann i restaurangen satte han igång med att tömma hyllorna på varor samtidigt som det brann för fullt i restaurangbyggnaden bredvid, bara några meter bort.

Räddningstjänsten påbörjade släckningsarbetet och Martin Mittbrodt började utrymma delar av butiken.

– Vi ligger ju närmast restaurangen och vi var oroliga för att det skulle bli vattenskador och vi har en hel butik full med inredningsprodukter, säger han till SVT Nyheter Småland.

Räddningstjänsten jobbar för fullt med att begränsa branden och hittills har det blåst åt rätt håll säger Martin Mittbrodt.

– Vi har vinden med oss och nu ska räddningstjänsten ta hit en grävmaskin för att göra en brandgata som de säger, det är vad jag hört, säger han.

Vid skrivande stund är branden fortfarande inte under kontroll, säger Henrik Oskarsson, räddningschef i beredskap Räddningstjänsten Öland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.