Ingvar Palm som är produktionsområdeschef på Postnord i Växjö slutar. Foto: SVT

Chef slutar efter kritiserad omorganisation

Uppdaterad
Publicerad

Postnords produktionsområdeschef slutar.

Ingvar Palm som är produktionsområdeschef på Postnord i Växjö kommer att arbeta kvar under januari och februari, men har därefter gjort en överenskommelse med arbetsgivaren om att avsluta sin tjänst. Han har då kvar sin lön i som längst upp till 18 månader.

Är det självvalt att du slutar?

Omorganisation på Postnord

– Det här är en lösning som jag tillsammans med min arbetsgivare har kommit överrens om.

– Det har varit en tuff tid och det har slitit på både mig och andra chefer, och det gör att vi behöver någon som tar över med full kraft och energi, säger Ingvar Palm.

Har ledningen varit nöjda med din insats?

– Ja, absolut, men det finns väl saker som kunde ha hanterats på annat sätt.

Överens med ledningen

Efter ett 30-tal år inom posten kommer han nu bara att arbeta kvar under januari och februari.

– Vi är helt överens om det här, säger Lars-Åke Fransson, regionchefen för region Jönköping, där Växjös område är inräknat. Förhoppningen nu är att vi kan tillsätta någon ny på den positionen i mars men det beror ju på i fall den personen först måste avsluta en annan tjänst först, säger han.

I Växjös produktionsområde inom Postnord ingår förutom Växjö också Alvesta, Älmhult, Lessebo, Lenhovda, Emmaboda och Tingsryd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Omorganisation på Postnord

Mer i ämnet