Christer Björkman minns skandalerna i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Melodifestivalen gästar Växjö för fjärde gången och för tävlingsproducenten Christer Björkman är det en speciell plats.

På torsdagens presskonferens berättade Christer Björkman att Växjö är en speciell plats för Melodifestivalen ur flera perspektiv. Växjö var värdstad redan 2002 när Melodifestivalen för första gången började åka runt i landet med flera deltävlingar.

– Den allra första deltävlingen vi gjorde 2002 var i Växjö, så det här är en speciell plats. Växjö är urstaden för det här konceptet och jag har ett jättestarkt minne av att det var mycket skriverier och skandaler redan första veckan i pressen, det här blev som en resande cirkus, nästan som en dokusåpa, säger Christer Björkman.

Mello i Växjö

En skräll

Under torsdagen repeterar artisterna för fullt på scen och Christer Björkman säger att han känner sig lugn inför lördagens tävling.

– Det är en intressant tävling som är oviss på förhand, jag tror det kan skrälla på lördag. Tredje veckan brukar komma med överraskningar och jag tror det kan hända saker, säger Christer Björkman utan att vilja avslöja mer om hur han tänker.

Förra gången Melodifestivalen var i Växjö tog sig Loreen vidare till final och vann sen hela Eurovision med ”Euphoria”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mello i Växjö

Mer i ämnet