Anna Gustafsson från Åseda trodde hon stod först i kön. Men hon blev utan biljetter till Melodifestivalen. Foto: SVT/privat

Finns fortfarande biljetter till mellon

Publicerad

Biljetterna till Melodifestivalens tredje deltävling i Växjö tog slut direkt när de släpptes i oktober. Men det finns forfarande biljetter kvar på andrahandsmarknaden.

Många som försökte skaffa sig en biljett till lördagens Melodifestival i Växjö har gått bet. Vi har tidigare skrivit om Anna Gustafsson i Åseda som var beredd klockan 09.00 dagen när biljetter släpptes.

– Vida Arena i Växjö tar flera tusen personer. Jag kunde inte tro det var sant, sa hon till SVT Nyheter Småland i oktober när det stod klart att hon inte kunde köpa fyra platser intill varandra.

Ingen svarar

På andrahandsmarknaden fanns det så sent som i går torsdag mängder av biljetter då SVT Nyheter Småland kollade upp det på olika försäljningsplatser. Det säljs både av specialiserade andrahandsföretag och privatpersoner på nätet.

En del av biljetterna verkade reas ut, enligt uppgifterna på sajterna. När vi ringer och mejlar till bolaget, som länge ägnat sig åt – helt laglig – försäljning av biljetter i andra hand, får vi inget svar.

”Ett stort fiasko”

Enligt polisen är det förenat med risker att handla biljetter på andrahandsmarknaden. Här är polisens tips för att undvika att bli lurad.

Anna Gustafsson från Åseda fick tillslut tag på biljetter. Men då var det till genrepet, inte själva finalen. Hon reagerar med besvikelse när SVT Nyheter Småland berättar att det går att köpa biljetter till delfinalen på andrahandsmarknaden.

– Jag blir så trött när jag får höra det, jag tycker att hela biljettförsäljningen till Melodifestivelen är ett stort fiasko, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mello i Växjö

Mer i ämnet