Foto: Jessica Gow/TT

Då gick Adrijanas barndomsdröm i uppfyllelse

Uppdaterad
Publicerad

Hennes uppväxt har varit fylld av musik och teater. Nu har Adrijana Krasniqi från Rottne utanför Växjö ställt upp i Melodifestivalen med en låt som hon har skrivit själv. Även om låten Amare inte gick vidare till finalen så ser hon positivt på framtiden som artist och låtskrivare.

Adrijana Krasniqi, 19, kom till Sverige från Makedonien när hon var fem år gammal. Familjen bosatte sig i Rottne, några mil utanför Växjö. Adrijanas intresse för musik och teater har hon burit med sig från början. Redan när hon gick i förskolan så utmärkte hon sig som en riktig ”teaterapa”.

– Jag har alltid varit medelpunkten och liksom ställt mig i mitten på ett bord och börjat att dansa och ville att alla skulle titta på mig; så jag har alltid haft det i mig, säger Adrijana Krasniqi.

Mello i Växjö

Fick piano av mamma

En dag när hon var liten så fick Adrijana ett mindre piano av sin mamma som hon använde flitigt. Hon började även att komponera egna låtar och skrev texter som hon fick mycket beröm för.

– Folk sa till mig att du måste göra något med musiken, det har varit min stora dröm och jag har alltid sagt till mamma att jag ska bli känd och stå på en stor scen.

Känner bara glädje

Det var en dröm som blev verklig i Göteborg då Melodifestivalens första deltävling avgjordes och Adrijana framförde sin helt egna låt ”Amare”. Låten hamnade på plats sex i omröstningen och gick inte vidare till final, men det är inget som hon bryr sig om. Hon har nya projekt på gång.

– Det kändes verkligen ingenting, jag trodde att jag skulle bli ledsen för pressen hade ju ”hajpat” mig så jag började ju tänka att jag skulle gå vidare till final. Efteråt och när jag satte mig ned så kände jag mig bara tacksam och att det är en ära att vara här. Jag hade den här glädjen inom mig som inte gick att ta bort som inte gick att förstöra liksom, säger Adrijana Krasniqi.

Nu jobbar Adrijana Kraniqi vidare med att skriva nya låtar och att sjunga på hiphopklubbar i hela landet. I dag bor hon i Stockholm, men en dag ska hon flytta tillbaka till Rottne och sina vänner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mello i Växjö

Mer i ämnet