Foto: Mikael Fritzon/TT

Dackarna gör upp om SM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Målillas Dackarna föll till slut med två poäng i en jämn match mot Smederna i den första av två SM-finaler under tisdagskvällen. I kväll ska guldkampen avgöras på bortabana i Eskilstuna.

– Vi är bara halvvägs och det är väldigt tätt. Vi ser fram emot en hård fight i Eskilstuna, sa Dackarnas lagledare Peter Karlsson efter hemmamatchen på tisdagskvällen.

”Fällde tårar mellan heaten”

Dackarnas 21-årige talang Joel Kling kraschade i helgen när han körde för sitt lag Lublin i den polska andradivisionen. Inledningsvis befarades att han hade brutit flera revben, men röntgenbilderna visade inga frakturer. Trots smärtor kom han till start i den första SM-finalen mot Smederna, och han kommer att köra även i kvällens match.

speedway

– Man gick och fällde en tår mellan heaten och smärtan var obeskrivlig. Men jag är nöjd med att ha levererat så bra som jag gjorde trots skadan. Nu blir det hem och ta en riktig vila och ladda om, berättade Joel Kling efter den första SM-finalen.

Den avgörande matchen körs klockan 19:00 på Eskilstuna Motorstadion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

speedway

Mer i ämnet