Slutar som chef på egen önskan.

Dan Johannesson slutar som chef

Uppdaterad
Publicerad

Läkaren och verksamhetschefen vid länssjukhuset i Kalmar slutar som verksamhetschef. Det skriver han på sin Facebooksida.

”Jag har pratat med min chef och jag kommer att sluta som verksamhetschef på egen önskan då turbulensen nu blev för stor. Jobbar kvar som läkare.”

Så skriver han i ett inlägg på torsdagsmorgonen.

”Olycklig händelseutveckling”

Sedan i måndags har det blåst ordentligt kring Johannesson eftersom att han på Facebook skrev att han vill vägra vårda kristna. Inlägget var en reaktion på Ebba Busch Thors uttalande om att ge vårdpersonal rätten att vägra utföra aborter.

Av den här anledningen har han nu bett sjukhusledningen om att få avsluta sin chefstjänst.

– Att han slutar beror på de senaste dagarnas turbulens. Det har varit en olycklig händelseutveckling. Vi ska tillsammans se till att vi får ett bra skifte så han slutar inte innan dess. Men han kommer att vara kvar som överläkare, säger Johan Rosenqvist, sjukhuschef.

Väckt en oro

Många har hört av sig till sjukhuset och uttryckt en oro över Johannessons inlägg på Facebook, där han bland annat skrev att han i framtiden ska vägra att vårda kristna.

– Sjukhuset står självklart inte bakom det här och han står inte heller för det fullt ut utan han ville väcka debatt, säger Johan Rosenqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Omtvistad samvetsfrihet

Mer i ämnet