Daniel Högvall är lärare på Katedralskolans ekonomiska program i Växjö. Han har sedan i början av mars haft lektioner på distans med sina elever som sitter hemma. Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Daniel undervisar 150 gymnasieelever på distans

Uppdaterad
Publicerad

I början av mars stängde Katedralskolan i Växjö sina lektionssalar. Sedan dess får skolans 1400 elever undervisning på distans. En annorlunda situationen för dem – men också för lärarna som nu jobbar i tomma klassrum.

Daniel Högvall är lärare vid det ekonomiska programmet på Katedralskolan i Växjö. Sedan slutet av mars möter han sina elever via en skärm, och hittills tycker han att det har fungerat bra. Han tycker eleverna fortfarande känns motiverade och effektiva med sina uppgifter

– Om vi hade jämfört med hur det hade varit om vi hade tvingats att stänga ned undervisningen helt här på skolan hade vi ju förlorat supermycket på effektivitet, det säger Daniel Högvall.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Längtar efter eleverna

Daniel står helt ensam i ett hörn i en för övrigt tom lektionssal.

I dag deltar eleverna Linnéa Vestgöte och Emil Neikter i en lektion i juridik. Både Linnéa och Emil är nöjda med hur undervisningen sköts via webben.

– Jag tycker att det har fungerat väldigt bra och skolan har varit väldigt bra på att lösa det här väldigt fort, säger Emil Neikter via skärmen,

– Det är lite ensamt här hemma, men vi får ju vår undervisning och betyg, så jag är väldigt nöjd, säger Linnéa Vestgöte.

Den enda baksidan med upplägget är just ensamheten.

– Man börjar längta efter sina elever, säger Daniel Högvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet