Tryckeriet V-tab i Vimmerby får Dansk ägare och de cirka 90 jobben är därmed räddade på orten. Foto: SVT

Danskt företag tar över V-tab i Vimmerby – skriver på avtalet på måndagen

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att det danska företaget Stibo köper det konkursdrabbade tryckeriet V-tab i Vimmerby. Därmed ser jobben ut att vara räddade för de cirka 90 anställda.

– Vi förväntar oss att det kommer bli undertecknat av köparen nu på eftermiddagen, säger konkursförvaltaren Jörgen Wistrand, på vistrand advokatbyrå i Göteborg.

I fredags blev det klart att danska företaget Stibo kommer att köpa det konkursdrabbade företaget V-tab.

– Alternativet var att någon skulle köpa maskinerna och sälja dem utomlands. Men det är bra för de anställda nu, att de får fortsätta jobba och att det kom en stabil ägare, säger V-tabs vd Magnus Andersson.

Den nya ägaren är nöjd med köpet och personalen.

– Vi vill växa i Sverige , vi är väldigt nöjda med köpet för att det är superkompetenta medarbetare vi ska få i företaget, säger Palle Jacobsen som är vd för företaget Stibo i Sverige.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det finns hopp om framtiden för tryckta papperstidningar. Det sade V-tabs vd Magnus Andersson när konkursbeskedet kom. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.