• Viktigt meddelande:

    Kraftig rökutveckling från industribrand i Halmstad. Boende i närheten uppmanas att hålla sig inomhus och stänga ventilationen Läs mer

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kristoffer Dahl, projektledare vid Växjö Charity och Ingrid Löf Dahl grundare till Stiftelsen Linnea Dahl Foto: SVT

Välgörenhet förverkligade drömmen om en anpassad bil

Publicerad

Bilen som ska ge fler barn hemsjukvård donerades av Växjö Charity, Kronobergs näringsliv och stiftelsen Linnea Dahl. Det var efter Region Kronobergs önskan om en egen hemsjukvårdsbil som de tre aktörerna slog sig samman och ordnande en bil full med vårdmaterial och leksaker.

En gång per år samlar insamlingsstiftelsen in pengar från det regionala näringslivet för att sedan dela ut till olika projekt. I år var det Region Kronobergs Barn- och Ungdomskliniks ansökan som stack ut, kliniken önskade sig en egen hemsjukvårds bil för att kunna erbjuda fler barn vård i hemmet.

– Vi fann projektet bra för att det passade ihop med vår samarbetspartner Stiftelsen Linnea Dahl men också för att det gör skillnad i hela regionen. Framförallt gör det att barn kan vistas mindre tid på sjukhus, säger Kristoffer Dahl projektledare hos Växjö Charity.

”Delad glädje”

Ett av bidragen till bilen kom från Stiftelsen Linnea Dahl som startades av Ingrid Löf Dahl och Santhe Dahl i deras dotters namn.

– Vår dotter är född för tidigt och har haft lite svårigheter i livet, det har inte gått helt rakt för henne. Vi skapade stiftelsen 2016 för att kapitalet ska gå till barn och ungdomar med särskilda behov. Det var fantastiskt härligt att se glädjen när vi gav kliniken beskedet om bilen, jag brukar säga att delad glädje är den bästa glädjen.

Titta på klippet ovan för att höra Kristoffer och Ingrid berätta om hur bilen kom till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer