Andreas Övgård blev främste hemmaförare i MX1-SM Foto: Jonas Hagren

Deltävling två i SM i motocross hölls i Vissefjärda

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har runt 200 förare gjort upp i deltävling två i SM i motocross. Tävlingen hölls i Vissefjärda och från Småland fanns det ett 15-tal anmälda förare. Ett arrangemang som lockade fem- sex tusen åskådare.

Det var många som lockades till Rövaredalen i Vissefjärda i helgen för att se deltävling två av sju i SM i motocross. Där har runt 200 tävlande gjort upp om poängen.

Lockade storpublik

Förare från Sverige, Norge, Danmark, Holland och Island fanns med i de fyra olika klasserna MX1, MX2, MX-women och U17. Från Småland fanns ett 15-tal anmälda förare.

– Det har varit ett fantastiskt lyckat arrangemang och fint väder fick vi ju med. Vi har haft en publik på mellan fem- sex tusen personer och i vår lilla klubb så har runt 160 personer arbetat ideellt med arrangemanget, säger Pontus Steinvall som är projektledare för tävlingen.  

– Det är en fin sport och det är spännande ju. Det är nog sex år sedan senast tävlingen gick här i Vissefjärda. Det är ju ett populärt tillhåll för sporten med tanke på att Vissefjärda har kört SM sedan 50- talet säger Torbjörn Larsson från Nybro motorklubb.

Tredje plats för smålänning

När de totala poängen räknats ihop efter helgens deltävling kan det konstateras att vinnaren i MX 1 blev Filip Bengtsson, Tomelilla MK, tvåa slutade Jesper Jönsson, Sösdala MK och på en tredje plats hamnade smålänningen Oskar Olsson, MK Tranan från Strömsnäsbruk.

Vinnaren i MX 2 blev Ken Bengtsson Getinge MK. Bästa smålänning blev Rasmus Andersson från Vimmerby på plats elva.

Den förare i varje klass som samlar ihop flest poäng under de sju deltävlingarna står till sist som svensk mästare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.