När äldreboendena i Misterhult lades ner väckte det starka protester. Nu väntar folkomröstning om boendena ska återuppstå. Foto: Eva Holm

Demonstration mot nedläggningen av äldreboenden i Misterhult

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen anordnades ett demonstrationståg i centrala Oskarshamn mot nedläggningen av äldreboenden i kommunen. Enligt arrangörerna deltog omkring 200 personer.

SVT Nyheter Småland har även tidigare rapporterat om planerna på att lägga ner äldreboenden i Oskarshamns kommun. Eva Holm är en av de drivande i att skapa opinion mot nedläggningen. Enligt henne är det ännu inte för sent att påverka, trots att socialnämnden redan fattat beslut.

– Målet för mig har varit att hela tiden mata våra politiker och alla andra med ett budskap som inte tar slut förrän sista dagen. Jag brukar säga att vi kör ändå in i kaklet, säger Eva Holm som själv är talesperson för organisationen Hela Sverige ska leva i just den här frågan.

Demonstrationen genomfördes i samarbete med samhällsföreningarna i Misterhult, Mörtfors, Fårbo och Figeholm samt med PRO och SPF som erbjöd deltagarna buss in till centrala Oskarshamn. Men deltagarna kom inte bara ifrån den norra kommundelen enligt Eva Holm.

– Det var många från den norra kommundelen, men också från andra delar av kommunen, säger hon till SVT Nyheter Småland. 

Ytterligare en manifestation

Inför att det slutgiltiga beslutet om nedläggningen av flera äldreboenden fattas i kommunfullmäktige ska ytterligare en manifestation genomföras.

– 11 november har vi en ny manifestation utanför Forum. Vi står där utanför från klockan 16 och mötet börjar klockan 18. Till det mötet ska vi skicka in frågor till politikerna, berättar Eva Holm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.