Derby ikväll när Dackarna möter Västervik. Foto: SVT

”Dackarna är storfavoriter”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att besegrat Vetlanda i kvartsfinalen väntar nu ett än tuffare Smålandsderby för Västervik i kampen om ett SM-guld. Nämligen seriesegrarna Dackarna från Målilla.

Ikväll körs första matchen i speedway-semifinalen mellan Mållilas Dackarna och Västervik. Semifinalen avgörs i två separata möten där det lag som fått flest poäng totalt går vidare.

Kvällens derby körs på Dackarnas hemmaplan i Målilla.

Västervik

Är det lättare att köra på hemmaplan?

– Nä, det kan nästan vara tvärtom ibland. På hemmaplan så förväntar man sig att vissa saker är på ett visst sätt. Man blir ju lite mer ödmjuk inför uppgiften på bortaplan. Vi vill ju vinna inför hemmapubliken och vi hoppas på extra mycket publik i kväll i och med att det är derby, säger Dackarnas lagledare Johan Karlsson.

Storfavoriter och underdogs

Att det är derby är inget som stör lagledarna i varken Målilla eller Västervik, men båda lagledarna tror på en stor publik under kvällens första del av semifinalen på G&B Arena.

– Det känns bra, det är ju roligt att åka semifinal, och derbyn mot Dackarna är ju alltid av lite extra karraktär. De vann ju grundserien och tog alla bonuspoäng så de är ju storfavoriter, medan vi kommer direkt ifrån allsvenskan, säger Västerviks Morgan Andersson.

Så ni är lite av underdogs?

Det skulle man kunna säga. Men vi skall nog kunna röra om i grytan, säger Morgan Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västervik

Mer i ämnet