”Det blir inget roligt liv”

Uppdaterad
Publicerad

När glasjätten Orrefors Kosta Boda har sagt upp folk så har Monika Stasny som är klubbordförande för IF Metall vid Kosta glasbruk dragit ett jättelass.

Monika Stasny hamnade mitt i en våg av uppsägningar när hon i höst tog över som klubbordförande på IF Metall i Kosta.

-Mina föräldrar har jobbat här båda två och så är det för många. Man är ju född in i det här nästan så det är jättetragiskt, säger hon till Smålandsnytt.

Glasbruken hotade

49 sägs upp

Det var den andra oktober som varslet slog till mot Kosta. Orrefors Kosta Boda varslade 130 av sina totalt 240 anställda och i tisdags blev det klart att 49 av IF Metalls medlemmar på glasbruket i Kosta sägs upp.

Monika Stasny har jobbat på glasbruket i 18 år men det vägde lätt när koncernen skulle spara och hon är en av dem som får sluta den 11 juni nästa år.

-Det känns jättejobbigt. Både jag och gubben jobbar här så båda två kommer bli arbetslösa. Det blir inget roligt liv men det finns säkert de som har det sämre, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Glasbruken hotade

Mer i ämnet