Det finns personer inom fas 1 och fas 2 som ännu inte blivit vaccinerade och kan boka in sig på lediga vaccintider. Foto: Jessica Gow/TT

Många oanvända vaccintider i Kalmar – går till vårdpersonal

Uppdaterad
Publicerad

Många undrar vad som händer med de lediga vaccintiderna i Region Kalmar län, och varför inte någon i fas 4 kan få boka sig på dem. Vaccinsamordnare, Marie Ragnarsson, förklarar att de kommer bokas på av de som ingår i fas 1 och 2 som inte blivit vaccinerade ännu.

SVT Nyheter Småland har fått frågor från tittare och läsare som undrar vad som händer med de vaccintider som inte bokas upp i Kalmar län.

Marie Ragnarsson förklarar att trycket på bokningen inte blev så hårt som de trodde när regionen öppnade upp för riskgrupper i åldrarna 18-59 år.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

– Den här veckan har vi gått ut hårdare och informerat om vaccinbokningen ännu mer för dessa grupper, säger hon.

Vecka 17 fullbokad

När SVT pratar med Marie Ragnarsson på onsdagen meddelar hon att tiderna för denna vecka nu är fullbokade. Än så länge finns det lediga tider nästa vecka, men det finns vårdpersonal i fas 1 och fas 2 som ännu inte blivit vaccinerade och kan boka sig på en av tiderna.

– Vi har personal inom fas 1 och 2 som inte blivit vaccinerade och behöver komma in i vaccinationsprocessen. Så står vi inför en sommar och då kommer det vikarier som också behöver vaccineras.

Förra veckan kom ett förtydligande från Folkhälsomyndigheten att personal inom somatisk slutenvård ska prioriteras inom vaccinationfas 2, vilket innebär att ytterligare en personalgrupp nu kan boka sig för vaccination.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet