Foto: Jessica Gow / TT

Växjös nationaldagsfirande genomförs digitalt

Uppdaterad
Publicerad

Det traditionsenliga nationaldagsfirandet i Linnéparken i Växjö kommer i år hållas digitalt.

– När människor inte kan lämna sina hem för att mötas så måste vi möta människor i hemmet, säger Bo Frank (M) som är kommunfullmäktiges ordförande i Växjö kommun.

Nationaldagens program håller fortfarande på att utformas, men planen är att det digitala firandet ska efterlikna det traditionsenliga firandet i parken så långt det är möjligt – med sång, tal och inbjudna gäster.

– Historikern Håkan Nordmark och konstnären Åskar Lilja kommer hålla i det och det kommer vara i form av ett caféprogram med gäster som man kan ta del av digitalt, säger Bo Frank (M).

– Vi hoppas att det ska bli ett gemytligt och festligt firande även om det i år sker digitalt och inte i Linnéparken som vanligt, säger Tomas Ekelius som är förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Växjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.