Växjö DFFs tränare Henrik Larsson efter förlusten Linköpings FC. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Växjö DFF:s tränare säger upp sig med omedelbar verkan

Uppdaterad
Publicerad

Växjö DFF:s tränare Henrik Larsson säger upp sig med omedelbar verkan. För SVT Nyheter Småland förklarar han att beslutet vuxit fram och att fredagen är hans sista arbetsdag.

– Jag har bestämt mig för att jag inte ska vara i en verksamhet som inte känns rätt, säger Henrik Larsson.

Vad är det som inte känts rätt i Växjö DFF?

– Jag kan inte gå in på det.

Henrik Larsson säger att det för honom är viktigt att en förening har tålamod och stöttar tränare men vill inte säga att det är brist på just detta som fått honom att lämna.

– Beslutet att jag ska lämna har grott fram, idag blir min sista arbetsdag.

”Det kom lite plötsligt”

Beskedet som kom oväntat för klubbens sportchef Frida Andersson.

– Det kom lite plötsligt men i dag meddelade han att han tagit beslutet att säga upp sig och att det kändes rätt för honom. Det har jag full respekt för säger Frida Andersson som är sportchef i Växjö DFF.

DFF har haft svårt med målproduktionen i den damallsvenska inledningen. Efter sju spelade matcher har laget bara gjort två mål och ligger på en tiondeplats i serien. Men enligt Frida Andersson var detta inget som Henrik Larsson tog upp under fredagen när han presenterade sitt beslut att sluta som tränare. 

– Det var ingenting han gick in på och inget jag ville fråga honom mer om just då, säger Frida Andersson. 

Sportchefen kommer nu så snart som möjligt träffa övriga ledarstaben för att diskutera hur klubben går vidare med tränarfrågan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.