Foto: SVT

Distansundervisning återupptas – flera sjuka på Växjöskola

Uppdaterad
Publicerad

Katedralskolan i Växjö inför distansundervisning från och med måndag efter att cirka 40 elever och lärare testat positivt för coronaviruset.

Distansundervisningen ska pågå i två veckor och för närvarande är cirka 40 anställda och elever hemma efter att ha testat positivt.

- Utifrån det läge som råder nu på Katedralskolan är det viktigt att få stopp på smittspridningen. Efter samtal med smittskyddsläkare och skolläkare gjordes bedömningen att en rimlig åtgärd är distansundervisning i två veckor, säger Pernilla Tornéus (M), ordförande i utbildningsnämnden.

De två andra kommunala gymnasieskolorna, Kungsmadskolan och Teknikum, beskrivs ha en lugnare situation med endast enstaka fall utspritt över tid. Av den anledningen är distansundervisning inte aktuellt på de båda skolorna enligt Växjö kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.